Nederlandse K(r)anten (Dutch News)

“Een gemotoriseerd zweefvliegtuigje is neergestort nabij de Nieuw-Loosdrechtsedijk in Loosdrecht, in de buurt van het vliegveld van Hilversum.” Meld de telegraaf (lees het gehele bericht hier) Gelukkig zijn de drie personen nog in leven.

Ook meld de telegraaf dat; “Katherine, de moeder van Michael Jackson, heeft geen recht op een deel van het huis van haar zoon in Encino.” (klik) Dat mens is al zo rijk, had ooit nog een RR gekregen van haar zoon Michael, zo zie je maar weer, de een zijn dood is voor de ander haar brood.

Circus Herman Renz is (weer) in het nieuws… Men kon de belasting niet betalen en dus zijn ze failliet, en worden hun eigendomme verkocht.. lees hier meer. Kan me niet herinderen dat ik ooit eens een voorstelling heb gezien, maar vele mensen wel.

“Geen levend wezen aan boord aangetroffen.” Het stuk in trouw vermeld niet of er dode zijn aangetroffen, dus dat zal wel niet… lees meer Wel raar hoor, om een olietanker zomaar kado te doen.

In NRC is gemeld: “Volgens een ooggetuige tegen schreeuwde de schutter “verrader!” voordat hij vijf schoten loste.” Men is dus boos op de Turkse journalist Can Dündar.

Ook meld NRC “Een Egyptische rechtbank heeft zaterdag zes medeverdachten van de afgezette president Mohammed Morsi ter dood veroordeeld, zo meldt nieuwszender Al Jazeera. De rechter acht bewezen dat de personen, onder wie ook twee journalisten van de nieuwszender, staatsgeheimen en “gevoelige informatie” hebben gelekt naar Qatar.” lees meer.

Vervolgens in NRC “In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn opnieuw auto’s uitgebrand in Ede.” – “Een groep van tientallen jongeren van tussen 12 en 23 jaar, de meeste van Marokkaanse komaf, zorgde voor ongeregeldheden in het leegstaande winkelcentrum De Lindenhorst dat vanaf maandag wordt gesloopt. Daar was tot voor kort een theehuis gevestigd dat door jongeren werd bezocht.” lees meer. Tijd voor een niewe plek voor die jongeren.

Dan meld het RD “Leerlingen van de Johannes Calvijnschool in Veenendaal zijn er helder over: „Als er een hemel is, moet er ook een hel zijn.” ” lees meer. Dat is dus niews… We kunnen ze beter leren dat er geen hemel en (dus) geen hel is, na dat iemand dood is. Wel als iemand leeft, zie de kranten daarvoor.

Het Nederlands dagblad meld: “Volgens verantwoordelijk wethouder Eric van der Burg (zorg) hoeft in Amsterdam niemand op straat te slapen.” lees meer. Volgens mij mag er niemand in Nederland op straat slapen, of heb ik dat nu verkeerd? En hoe komt het zo, dat er mensen op straat slapen? En hoe komt het dat niemand anders ze een slaapplek (op zijn minst) aanbied? Hoeveel medelandse (van buitenlandse afkomst) slapen op straat? Dat vraagje kwam plots op in mijn hooft.

“Uitvinders zijn over het algemeen altijd wat vreemde figuren. Maar de Zweedse Simone Giertz spant toch echt de kroon” meld de metro. lees meer. Leuk voor Simone dat er over haar is geschreven, levert meer kijkers op. klik.

Ook meld metro: “Tegenwoordig wordt bijna overal wel een dag voor in het leven wordt geroepen. Maar de redactie van Metro moet toegeven dat er geen betere dag is waarop de ‘Internationale dag van het naakt tuinieren’ had kunnen vallen dan deze zaterdag. Want met dit weer is het natuurlijk zeer verleidelijk je kleren lekker uit te trekken en als een ware Adam of Eva in je tuin bezig te gaan.” lees meer. Zouden de medelanders van buitenlandse afkomt ook mee doen?

Alberto Stegeman reist al maanden gratis met NS” meld de metro, lees hier. lullig dat hij dat vermeld, zo kunnen andere niet meer gratis rijden.Gelukkig moet hij voor een andere zaak (weer) naar de rechter. lees daarover meer na de klik. Als hij in deze niet wordt veroordeeld, dan heeft hij (en ook andere) een vrijkaartje.

En als laatste berichtgeving (op deze webpagina) ook van de metro. lees hier. “Bij het ongeluk van ruim twintig jaar geleden werd de rug van Mary ernstig beschadigd en raakte ze bovendien blind. Dat leek niet meer goed te komen, tot ze kort geleden ten val kwam in haar woning. Ze verwondde haar nek en moest geopereerd worden om de pijn in haar arm en rug te verlichten. Wonder boven wonder leidde de ingreep ertoe dat ze ook haar zicht terugkreeg.” Wellicht iets voor Stevie Wonder?

Nieuws verzameld door;De Nederrlandse Vlinder

Advertisements

Please let us know anything at all... but we do not like spam!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s